Vijesti

Kako se naručiti

Kako se naručiti


PRIPREMA DIZAJNA

 

Ako nemate gotov dizajn za tetovažu, naši tattoo artisti vam ga mogu nacrtati.

Trebate imati konkretnu ideju o tome što želite i poželjno je da prikupite reference (npr. različite slike na kojima vam se sviđaju pojedini detalji). Na mail info.octopustattoo@gmail.com pošaljite:

 • ime i prezime

 • kontakt broj

 • slike dizajna koji vam se sviđa

 • na kojem dijelu tijela to želite tetovirati

 • željenu veličinu tetovaže (u cm)

 • da li želite tetovažu u black&gray (bez boje) ili u boji

Zbog količine posla u salonu, ne stignemo svakodnevno odgovoriti na sve mailove pa vas molimo za strpljenje ukoliko vam mail ne bude odgovoren isti dan.

Kontaktirat ćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo dogovorili termin, na koji se u prosjeku čeka nekoliko dana.
 

Poželjno je da tetoviraču što bolje objasnite kakav dizajn želite kako bi vam mogao nacrtati sliku s kojom ćete biti zadovoljni. Točnu cijenu tetovaže možemo vam reći tek kada imamo gotov dizajn.
 

Dizajne koje crtaju naši tetovirači ne možete iznijeti iz salona ni u kojem drugom obliku osim tetovirane na koži. Zbog prethodnih negativnih iskustava kada bi artist potrošio vrijeme na izradu slike i poslao ju klijentu, a klijent bi tada otišao tu sliku tetovirati kod nekog drugog – ne dozvoljavamo fotografiranje ni kopiranje skica, te vam ih ne možemo poslati putem maila ili sms-a.

 

 

TERMIN ZA TETOVIRANJE

 

Termin za tetoviranje trebate rezervirati osobno u salonu uz obavezan polog (akontaciju) od 30% od ukupne cijene tetovaže (npr. ako je cijena tetovaže 1000,00kn, trebate ostaviti 300,00kn akontacije). Polog se ne može platiti karticom. U slučaju da sa sobom nemate dovoljno, polog možete donijeti najkasnije 3 radna dana prije svog termina. Ako ne donesete polog u tom roku, termin vam se automatski poništava i bit će rezerviran za drugog klijenta.
 

Klijent koji na terminu za tetoviranje želi mijenjati dizajn, gubi ostavljenju akontaciju ukoliko se radi o promjenama zbog kojih se tetovaža ne može napraviti u tom terminu. Za sve eventualne izmjene potrebno nas je kontaktirati minimalno 24h prije samog termina.
 

Ukoliko se dogodi da kasnite na termin za tetoviranje, obavezno nam to javite. Ako procjenimo da bismo zbog vašeg kašnjenja remetili termine klijenata naručenih poslije vas, nećemo vas moći primiti i gubite ostavljenu akontaciju. To ovisi o duljini vašeg termina i o periodu kašnjenja (npr. ako vam je termin za tetoviranje 1h, ne smijete kasniti više od 15min uz prethodnu najavu).
 

Ako ne možete doći na dogovoreni termin za tetoviranje, obavezno je otkazivanje termina 24h ranije. U suprotnom, gubite pravo na povrat akontacije.

Polog se vraća klijentu koji iz bilo kojeg razloga odustane od tetoviranja ukoliko nam se to javi 24h prije dogovorenog termina. Ako samo želite premjestiti termin na neki drugi dan, i na vrijeme to javite, ne gubite polog.

 

 

VAŽNA UPOZORENJA

 

Octopus tattoo&piercing studio nije odgovoran za štetu nastalu na vašem zdravlju ili vašoj tetovaži ukoliko nas prije tetoviranja ne upozorite na slijedeća stanja i bolesti:

 • hemofilija

 • konzumacija alkohola ili narkotika 48h prije tetoviranja

 • epilepsija

 • trudnoća i dojenje

 • HIV, hepatitis i ostale krvno prenosive bolesti

 • visok/nizak tlak

 • alergije

 • seboreja, psorijaza i ostala kožna oboljenja

 • dijabetes

 • problemi sa srcem

 • upotreba antibiotika ili drugih lijekova

Ukoliko se klijent ne pridržava naših uputa za održavanje tetovaže te zbog toga na njoj nastanu oštećenja (izbljedjela ili otpala boja, podljevi, upale itd), Octopus tattoo&piercing studio nije dužan omogućiti klijentu besplatan popravak.

Nemojte sami brijati/depilirati područje koje želite tetovirati kako ne biste oštetili i iziritirali kožu. Najmanje 10 dana prije tetoviranja nemojte se izlagati jakom suncu i solariju, te stavljati na kožu proizvode za samotamnjenje ili kozmetiku koja sadrži šljokice. Klijent koji na termin za tetoviranje dođe sa oštećenom kožom ili šljokicama (glitter) neće moći biti uslužen te gubi pravo na povrat akontacije (pologa).

 

 

TETOVIRANJE MALOLJETNIKA

 

S obzirom da ne postoji zakonska regulativa za tetoviranje maloljetnih osoba, svaki salon ima vlastita etička pravila.

U Octopusu se mogu tetovirati maloljetnici od navršene 16. godine (bez iznimaka) uz pristanak jednog roditelja ili zakonskog skrbnika (staratelja). Braća, sestre i ostala rodbina ne mogu dati dozvolu za tetoviranje ukoliko maloljetnik nije službeno pod njihovom skrbi.

Roditelj ili staratelj trebaju doći sa maloljetnikom na termin za konzultacije i predočiti isprave kojima se dokazuje srodstvo (osobne iskaznice, putovnice ili drugi pravni dokumenti). Nakon što roditelj odobri sliku koju maloljetnik želi tetovirati, radi se termin za tetoviranje.

Roditelj/staratelj nije obavezan biti prisutan na terminu za tetoviranje.

18.02.2017 | 14:26
LJETO vs TATTOO&PIERCING

LJETO vs TATTOO&PIERCING


 LJETNE RADOSTI/GADOSTI <3

Još jedan post o urbanim legandama na temu pirsanja i tetoviranja. Već i vaša baka ZNA(!) da se od tetoviranja ljeti dobije tumor na mozgu i rak kože, a tvoja bestie iz kvarta je čula od cure koja zna dečka čija sestra je bila s tipom kojem se objesila obrva od pirsanja... :p

Piercing&tattoo essentials - summer edition

1. SUNCE
Za piercinge ne smeta i ne škodi, bez obzira koliko pirs bio star. Naravno, pod pretpostavkom da se baš ne izroštiljate u solariju ili na plaži; ako koža oko pirsa izgori - definitivno sve skupa neće biti najugodnije iskustvo u životu. Ali sa novim pirsom MOŽETE u solarij i na sunce i ne treba ga ničime mazati (nanošenje kreme za sunčanje na pirs može ga iziritirati).

Za nove tetovaže, direktno i dugo izlaganje jakom suncu može biti štetno.  Pod 'direktnim i dugim' izlaganjem podrazumjevamo da ste u solariju, na plaži ili na terasi lokalne birtije razgolitili tetovirani dio tijela da svi vide novi tattoo i da se tako fino pečete na sunčeku (pravom ili umjetnom) dulje od pola sata.
Ako tetovažu držite pokrivenu odjećom, tetovirani dio tijela neće otpasti zbog izlaganja suncu te ćete i vi i tetovaža preživjeti ljeto. Naravno, preporučamo da barem prvih tjedan-dva nakon samog tetoviranja ipak svedete na minimum (čitaj: na nulu) to famozno dugotrajno izlaganje direktnom suncu.
Nakon što se na tetovaži poguli površinski sloj boje (cca 4-8 dana nakon tetoviranja, ovisno o imunitetu, tipu kože, vrsti tetovaže itd.) smatra se zaraslom. To znači da je preko same tetovaže stvoren novi, jako tanki sloj kože koja je iznimno osjetljiva i vrlo lako izgori na suncu. Da bi zaštitili kožu a i samu tetovažu, narednih mjesec dana stavljajte na nju sunblock SPF50 kada ste na suncu.
Tetovaža se nalazi ispod površinskog sloja kože, koji nije proziran već ima svoj određeni pigment. Ako ste bijeli k'o sir, boje na tetovaži će biti intenzivnije, a ako potamnite od sunca bit će zagasitije i do neke mjere izmjenjene (npr. bijela tetovaža može izgledati smeđe ili žuto). Kada koža izblijedi preko zime, boje se vraćaju 'u normalu'.

2. ZNOJ
Ne smeta za većinu piercinga, makar je taj strah od pirsanja i tetoviranja ljeti toliko ukorjenjena pojava da ljudi pitaju da li se smiju znojiti nakon pirsanja ušne hrskavice. Ok, svi smo drugačiji, možda se netko stvarno jako znoji iza uha, ali obično to ne predstavlja problem.
Pozicije na koje možete malo više pripaziti ljeti su pupak (jer je na pregibu trbuha i ako puno sjedite, može se jače oznojiti taj dio), sternum ('ono između cica'; curama valjda nije potrebno daljnje objašnjavanje a dečki ionako nisu zainteresirani za taj pirs:p ), obrva i bridge (ako vam baš znoj kapa s čela, povremeno isperite novi pirs tekućom hladnom vodom). Pod 'više pripaziti' ne mislimo da ih trebate čistiti i špricati Octeniseptom svakih sat vremena jer ćete ih pretjeranim čišćenjem samo dodatno iziritirati. Obično ispiranje pod mlazom hladne vode je sasvim dovoljno da povremeno isperete znoj s piercinga a hladni oblozi su odlični za pirseve koji otiču ili pulsiraju kad vam je vruće (npr. usnica, ušna hrskavica). Tijekom ljeta fiziološku otopinu koju koristite za čišćenje piercinga možete držati u frižideru ;)
Preko piercinga nemojte lijepiti flastere ili gaze 'za zaštitu' od znoja, prašine ili čega god. Znoj izbija iz kože, tj. ispod flastera i može rezultirati upalom.

Nova tetovaža se od prekomjernog znojenja može upaliti ako ju previše držite pod folijom. Tetovaža je prvih nekoliko dana površinska rana i zrak tj. normalno disanje kože joj je potrebno da zaraste. Folija koja se stavlja tijekom tog prvog perioda i nova tetovaža imaju poseban love&hate odnos. Folija služi isključivo da bi zaštitila tetovažu od prašine i prljavštine te kao barijera između vaše nove odjeće/posteljine i nove sluzave, krvareće slike koja pušta tintu do te mjere da ostavljate za sobom trag kao hobotnica kad bježi od neprijatelja (welcome to the Octopus family :p ). Kod malih tetovaža ovo neće biti izraženo, ali ako radite veće motive, pripremite staru crnu odjeću. Veće tetovaže prvih nekoliko dana puštaju limfu (sluz) koja se može zaljepiti za tkaninu pa možete počupati dio boje iz tetovaže dok se pokušavate odljepiti od kreveta. U ovim slučajevima 'volimo' staviti foliju jer je nužno zlo. Kada god možete biti bez nje – budite.
Kada se jače oznojite,  isperite tetovažu tekućom mlakom vodom i Ph neutralnim sapunom. Kada mažete tetovažu Bepanthenom, nemojte ga nanositi lopatom da se tattoo ni ne vidi ispod sloja masti. Tanak, proziran sloj je sasvim dovoljan. Ispod previše masti koža ne može disati = upala.

3. MORE, BAZENI, JEZERA, BARE i ostalo namakanje
Nakon pirsanja preporučamo vam za čišćenje fiziološku otopinu. Oni koji su si dali truda pročitati što je to ustvari, vidjeli su da je to kombinacija destilirane vode i soli (možda nekome zvuči banalno ali podsjetimo se da smo i mi humanoidi većim dijelom voda a imamo i soli u glavi :p ). Dolazimo do zaključka da je kupanje u moru kao da imate jako veliki bazen pun fiziološke otopine (bez klora naravno). Prema tome, DA,s novim pirsevima možete u more, ako želite – odmah 10 minuta nakon pirsanja (moglo bi malo peckati pa ipak pričekajte koji dan ;) ).
Jedino za microdermale preporučamo pričekati tjedan dana prije namakanja u moru, dok se kanalić površinski zatvori i prestane krvariti. Ne bi vam ništa konkretno bilo, samo bi malo jače peklo zbog soli.
Jezera i rijeke – preporučamo pričekati barem 3-4 tjedna nakon pirsanja jer većina ih nije tako čista kao što se na prvu čine.
Bazene izbjegavati barem 2 mjeseca nakon pirsanja, zbog klora a i zato jer i ljudi sa vrlo niskim higijenskim standardima mogu kupiti ulaznicu :p Ako unatoč svemu završite u bazenu, nakon izlaska iz njega pirs isperite tekućom čistom vodom a navečer pošpricajte Octeniseptom.

Konačno jedna kategorija u kojoj je održavanje tetovaže jednostavnije nego održavanje piercinga. Prva dva tjedna nakon tetoviranja nema namakanja. Nikakvog. Ni u čemu. Ni u kadi. Tetovažu perete pod tušem, pipom, šmrkom ili što god  vam je već dostupno – bitno je da je voda tekuća, čista i da nije kipuća (miniwash ipak izbjegavajte, za slučaj da nekome padne na pamet uz auto oprati i tattoo, just sayin').
Uranjanjem nove tetovaže pod vodu može doći do otežanog zarastanja ili upale s obzirom da se ipak radi o većoj površinskoj rani u koju mogu ući bakterije i/ili kemikalije iz vode. Svima nam je poznata izreka 'sol na ranu' pa to objašnjava zašto bi trebali izbjegavati kupanje u moru tih prvih 14 dana.

4.ALKOHOL
Bez obzira što spada u kategoriju everyday life, posvetit ćemo mu par redaka jer kombinacija alkohola i sunca u glavu može dovesti do raznih zanimljivih situacija.
Ljeti nam je jako vruće pa cijelo tijelo bude malo otečeno; to obično nije nešto što primjetite osim ako npr. imate poteškoća sa skidanjem prstenja jer vam prsti inače ne izgledaju kao ćevapi. Kad na to dodamo pokoju čašicu, kriglu ili bačvu alkohola (ovisno o osobnim preferencijama) te novi piercing ili tetovažu, definitivno nećemo dobiti pobjedničku kombinaciju.
Primjetit ćete da raspored radnji nije pretjerano bitan. Ako se prvo napijete pa se odete tetovirati/pirsati, svaki normalan studio će vas odbiti uslužiti.Oni koji vas neće odbiti su obično 'stručnjaci' kod kojih se trijezni ionako ne biste željeli unaka...uljepšati :p Čak i ako se provučete i nekako dospijete na tattoo/piercing stolac, zbog vrućine i  alkohola koji vam proširuje krvotok, vjerojatno ćete krvariti kao sporedni glumac u niskobudžetnom horror filmu. Kod piercinga to krvarenje može biti do te mjere obilno (ovisno o poziciji piercinga) da na kraju nema druge nego izvaditi nakit i poslati vas doma ili na ispumpavanje želuca, već prema potrebi. A kod tetoviranja može utjecati na kvalitetu slike jer krv izbacuje boju za tetoviranje pa tetovaža može ispasti bljedunjavo kad zaraste.
Ako se prvo tetovirate/pirsate a onda odlučite to proslaviti pijankom, također može doći do obilnijih krvarenja pogotovo kod piercinga koji budu otečeni prvih nekoliko dana (npr. jezik, usnica). Da ne spominjemo mogućnost padova na glavu s trećeg kata i razne druge oblike sakaćenja u pijanom stanju. Just to make things clear, uopće nas nije briga šta radite od sebe nakon izlaska iz salona ali u interesu nam je da vam piercing ili tattoo koji ste napravili kod nas zaraste bez problema i da lijepo izgleda. Ipak ste nam hodajuća reklama :p

Opet je ispalo previše teksta da bi većina ljudi imala volje pročitati s razumijevanjem; pa evo skraćene verzije:
tattoo
piercing


Još malo pametovanja za kraj. Pirsevi i tetovaže će vam lakše, brže i ljepše zarastati ako vam je imunitet dobar. Fino papajte (keep in mind, fina hrana nije uvijek zdrava hrana), pijte puno vode preko ljeta a multivitamini/multiminerali kao dodatak prehrani vas neće ubiti (ili još strašnije – udebljati!). Ovo je posebno bitno za piercing jer zarasta znatno dulje od tetovaže.
Ukoliko imate bilo kakvih problema sa pirsom/tetovažom, slobodno navratite do salona na pregled (preglede i konzultacije vezane uz uratke iz kućnih i 'crnih' radinosti naplaćujemo10kn – prihod ide u kasicu za pomoć azilima za napuštene životinje. Bilo kakva pomoć vezana uz naše radove je besplatna.)

5. MORSKI SALONI
U Hrvatskoj ne postoje škole za tetoviranje i pirsanje, prema tome ne postoji niti zakonska regulativa vezana uz tu profesiju. Jedini način da netko nauči pirsati i tetovirati je da nađe mentora, osobu koja je u tom poslu dulji niz godina, te da ga mentor uzme na obuku. Oba zanimanja su life long learning, tj. ljudi se usavršavaju cijeli život. Postoje tečajevi od nekoliko tjedana, ali u tih nekoliko tjedana osoba ne može naučiti sve što bi trebala znati da krene u invaziju na ljudsko tijelo. Ako ne biste dali da vam popravlja zube tip koji je 3 tjedna bio na tečaju za zubara, dobro promislite da li pirser/tetovirač s mjesec dana obuke zna što radi.
Ovo pišem zato što na kraju svake ljetne sezone Zagreb bude pun loše odrađenih piercinga (tetovaža malo manje ali ima i njih) koje su ljudi napravili negdje na moru u nekom no-name salonu koji je vjerojatno otvoren samo na 2-3 mjeseca da bi turistima pokupio pare.
Zbog nepostojeće zakonske regulative, bilo tko može otvoriti tattoo/piercing studio. Dovoljno je registrirati obrt/firmu na tu djelatnost. Nitko živ ne pita da li znate to raditi, kakvu opremu koristite, da li uopće znate što je sterilizacija i kroskontaminacija... Moja baba može postati tattoo majstor u legalnom salonu. Tako da to što netko radi u tattoo/piercing studiju ne znači nužno da radi dobro ili da uopće zna što radi.
Većina ljudi ovog nije svjesna pa glumim dobrog samaritanca :p Ne očekujemo da se svi pirsaju i tetoviraju kod nas, svatko ide gdje hoće, gdje mu je dobro i zadovoljan je uslugom. Samo, poučeni iskustvom, napominjemo da tuđe greške nećemo popravljati za džabe i to preko Facebook-a ;) :p

07.06.2016 | 18:26